Autotallista leffahuone

Nelihenkisen perheen toiveissa oli autotallin muuntaminen leffahuoneeksi ja liikuntatilaksi. Elokuvaelämysten lisäksi haluttiin, että huone muuntuisi helposti tilaksi, jossa voisi rauhottua, rentoutua ja jumpata. Tunnelma saisi olla viihtyisä, seesteinen, luonnonläheinen, pehmoisa ja rauhottava.

Kattoon kiinnitetyt renkaat ja ilmajoogakangas haluttiin säilyttää. Tilassa oli kolme ikkunaa, valkoiset seinät ja yksi seinämä varastohyllyjä, jotka oli peitetty verhoilla.

Näkemykseni oli luoda Timeless Space, jossa voi uppoutua elokuvaan tai rentoutua vaikkapa joogaan. Halusin täyttää toiveen kauniista värimaailmasta ja luonnonelementtien mukaantuomisesta.

Woodnotesin K-tuolit oli perheen toive, ne tulisivat tilaan, se oli lähtökohta. Neljälle hengelle tarvittiin neljä istuinta, joten kahden K-tuolin rinnalle tuotiin ympäriverhoillut Free-divaanit, joissa olisi mukava oikaista jalat ja antaa leffan pyöriä. Mitään leffateatterityylistä tuolirivistöä ei haluttu, vaan huonekalujen piti olla siirreltävissä.

Upeat muotoonleikatut peikonlehden muotoiset matot oli huikean ihana löytö ja hauska erikoisuus. Niiden veikeän muodon avulla saatiin heti hyväntuulinen luontoaspekti huoneeseen. Materiaali soveltuu lattialämmitykselle, joka tilassa onkin. Peikonlehtimuoto on VM-carpetin vakiomuoto, ajatella! Mattoja otettiin kolme mittojen mukaan, suurin niistä on neljä metriä halkaisijaltaan.

Leffahuoneen suunnittelussa olennaista on akustiikan huomioiminen sekä tilan pimennettävyys. Akustiikkaa parannettiin erilaisilla akustiikkapaneeleilla seinillä sekä katossa ja tekstiileillä kuten suurilla matoilla ja koko yhden pitkän seinän peittävillä akustoivilla verhoilla. Tilan saa pimeäksi ikkunoihin asennettujen pimentävien rullaverhojen avulla. Seinät on maalattu täyshimmeällä tummalla maalilla, joten eipä heijastele seinätkään.

Ikkunaseinä
Tv-seinä
Verhoseinä
Takaseinä
Verhot ylhäällä ja valot päällä.
Verhot alas vedettyinä ja valot päällä.
Tunnelmavalaistuksessa. Verhot ovat riittävän isot, jottei valoa pääse falskaamaan reunoiltakaan.
Akustoivat puiset rimapaneelit tv:n takana tuovat lämpöä tunnelmaan. Tv-tasoja, joissa rouhea tyyli, sijoitettiin kaksi vierekkäin, jotta saatiin näyttävä kokonaisuus.
Popcorn-kone täydentää maistuvan leffafiiliksen.
Mustaksi öljytty savustettu tammiviilu -akustoiva seinäpaneeli.
Seinät ja ovi maalattiin syvän tummanharmaalla täyshimmeällä sävyllä (Teknos, Heavy Metal, T1782). Maalaustöihin hyödynnettiin lähituotantoa eli minä maalasin, muihin asennuksiin käytettiin remppamiestä. 
Akustoivat tyylikkäät hexagonin muotoiset seinäpaneelit, osa 20mm paksuisia osa 40mm.
Hexagon-paneelit ovat samaa muotokieltä sohvapöydän kanssa…
…sekä tv-tasojen kuvioinnin kanssa.
Pimentävä rullaverho, joka rullaa mahdollisimman tiiviisti ikkunaa pitkin ja blokkaa näin valon. Himmennettävä led-valopaneeli, suuntaa epäsuoran valon sekä ylös että alas.
Peikonlehtiä pitkin pääsee.
Akustoivat, ylipitkät, paloturvalliset verhot peittämään varastotavaroita. Sävyt sopivat kauniisti huoneen muihin väreihin.
Huoneen ilmeeseen kuin kruununa vaikuttavat akustoivat kattopaneelit. Hang Over -paneelit on kaiketi nimetty pilke silmäkulmassa. Ne näyttävät kuin kauniilta kumpupilviltä. Valkoiset paneelit tuovat raikkautta, vihreät matsaavat maton sävyyn ja roosa on samaa materiaalia kuin hexagon-seinäpaneelissa.
Veikeä Monkey-valaisin
K-tuolien laadukas verhoilu kutsuu istujaa.
Perheen kissakin huomioitiin uudella kissanhiekkalaatikolla, josta purut eivät leviä ympäri huonetta.

Perhe viihtyy nyt tunnelmallisessa leffahuoneessaan niin hyvin, että se on kuullemma koko ajan käytössä ja välillä pitää jonottaakin! Se kyllä lämmittää mieltä! Tilaan jätettiin kuitenkin autotallin nosto-ovi eikä lattialle tehty mitään, laitettiin vain suuret matot, joten tilan voi myös muuttaa autotalliksi myöhemmin halutessaan. Tällä hetkellä näköpiirissä on tosin vain herkullisia leffailtoja! Iso kiitos perheelle, kun sain suunnitella näin mehukkaan muutoksen laadukkailla materiaaleilla! Aivan unelmaprojekti! ❤

Jos sinulla on tila, joka kutsuu muutosta, ota yhteyttä! Aloitetaan veloituksettomalla kartoituksella ja käydään toiveenne läpi. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s