Punainen lanka on sininen

Nelihenkinen perhe toivoi olohuoneeseensa ajattomuutta, yhtenäisyyttä, kodikkuutta, viherkasveja. He toivoivat klassisen olohuoneen, jossa on jujua.

Koti on muutoin sisustettu 60-luvun tyyliä mukaillen, joten myös keskeneräisen oloiseksi koettu olohuone haluttiin myös 60-luvun vireellä suunnitelluksi, muttei kuitenkaan suoraa aikakapselia menneeseen. Kasveista pidettiin, mutta niiden sijoittelu aiheutti epätietoisuutta.

Näkemykseni kokonaisuudesta: Rakennuksen ulkoseinässä oli käytetty valkoisen ohella tummansinistä, ja se toistui siitä syystä myös keittiön välitilan laatoissa. Tämä syvä tummansininen saisi puhua myös olohuoneessa. Ehdotin koko ikkunan vastaisen päätyseinän maalaamista. Sykähdyttävä syvä sininen tulisi olemaan huoneen sielu.

Olohuoneen ikkunasta avautui vehreä näkymä, josta perhe kovasti piti.  Ajattelin, että vehreys saisi tehdä jatkumon. Kasvit tekisivät rintaman  sohvaseinää pitkin ja olisi kaunis jatkumo ulkonäkymästä.

Yhteneväisyyksien maailmaa jatkaisi suuri harmaa matto, joka kuljettaisi asukkaan harmaalle Hakolan sohvalle. Sohva saisi siis jäädä. Matto on pyöreä ja toistaa siten muodoltaan katto- ja lattiavalaisinta. Sohvapöydäksi ehdotin niin ikään pyöreää muotoa.

Tunnelmaa luomaan ehdotin 60-70-luvun Carl Fagerlundin Orrefors-valaisinta seinälle sohvan läheisyyteen, suoranaista lasitaidetta. Ja uskomattoman hykerryttävänä sattumana perheen äidin sedältä löytyi juurikin samainen valaisinpari, jonka perhe sai olohuoneeseensa.

Tulevaa värimaailmaa suunnitelmasta.
Suunnitelmaa kalusteista ja väreistä.
Näin ehdotukset sijoittuvat mittasuhteissa.
ENNEN-JÄLKEEN. Yksittäiset taulut siirrettiin toisaalle, tilalle Orrefors-seinävalaisin, kasvien voimaa ja juuttimatto Alvar Aallon tuolin alle.
Suunnitelmaa kalusteista ja väreistä. Suunnitelmavaiheessa akustiikkapaneelit olivat ehdotuksena, kokonaisuus toteutettiin kauniisti myös ilman niitä. Toiveena oli taidetta seinälle.
Ehdotuksissa Sanna Niutasen tyylikästä abstraktia taidetta.
ENNEN-JÄLKEEN. Syvä sininen. Taulut ja aurinkopeili yhdelle seinälle. Taulukokoelma on koostettu olemassa olevista tauluista.
ENNEN-JÄLKEEN. Pyöreä iso matto kutsuu, suojaa, kokoaa. Taustalla pilkistää keittiön välitilassa olevat, inspiraationa toimineet tummansiniset laatat.
ENNEN-JÄLKEEN. Poimi pyöreät elementit!
Ikkunaseinän suunnitelmaa kalusteista.
Näin ehdotukset sijoittuvat mittasuhteissa.
ENNEN-JÄLKEEN. Ikkunan edestä poistettiin lipasto ja tilalle tuotiin toivottua lisäistuma-/makuupaikkaa. Ehdotettu divaani jäi vielä harkinnan alle.
Tv-seinän suunnitelmaa kalusteista.
Näin ehdotukset sijoittuvat mittasuhteissa.
ENNEN-JÄLKEEN. Puinen hyllylauta nahkaisilla kannattimilla pääsi symmetrisesti tv:n yläpuolelle. Lipaston vaihto jäi vielä harkintaan.
ENNEN-JÄLKEEN. Persoonallinen hylly taulun sijaan tässä kohdassa.
Yksityiskohtia. Sohvapöytä, jonka kansi liukuu ja avautuu.
Yksityiskohtia. Tuppeensahattu hylly nahkakannattimilla.
Yksityiskohtia. Persoonallinen hylly. Sen voi asentaa näinpäin tai ylösalaisin.
Yksityiskohtia. Yksilö. Yhdestä puupölkystä – suarista – työstetty käsin kaiverretuin urin pölkkyjakkara, jossa eri kerrosten väri vaihtelee.
Yksityiskohtia. Viherkasvien kokoelma sekä loistava Orrefors-valaisin.

Perhe on muutoksiin tosi tyytyväinen ja on saanut rauhan olohuoneen tunnelman kanssa. Kiitos erittäin miellyttävästä yhteistyöstä!!

Jos sinulla on toiveissa muutos kotisi tunnelmaan, ota yhteyttä ja pyydä kartoituskäynti! Autan kodin muutosten suunnittelussa.
sirpa@superstar.im
050-5461133

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s