Mikrosementointi kylpyhuoneeseen

Halusin rouheannäköisen mikrosementin kylpyhuoneen seinille sekä lattiaan. Olin jo ihastunut materiaaliin edellisen asunnon remontoinnin yhteydessä, missä teimme itse keittiön tyhjiin suoriin seiniin mikrosementoinnin. Kylppäriin suosittelen kuitenkin ammattilaista hommiin, sillä laattojen päälle asennettava ja monine kulmineen kylpyhuone on aika vaativa kohde.

Ensin putkimies irroitti wc-istuimen, hanat ja pesukoneen. Wc-istuimesta jäi kunnon möykky betonia, onneksi putkari sai sen piikattua irti.
Olemassa olevan laatan alta paljastuu historiaa. Kermanväriset hexagonin muotoiset laatat lienevät alkuperäistä valintaa kylpytiloissa.
Vanhan seinällä olevan patterin irrotukseen putkimies tarvitsi huoltoyhtiötä, jotta saatiin lämminkäyttövesi suljettua. Huoltoyhtiöstä ei saatu ketään kiinni, joten siitäpä tuli päivän viivästys. Seuraavana päivänä käyttövesisulku piti etsiä autotallien puolelta ja sulkea se sieltä käsin.
Ja muikea paljastus, kun patterin kohdalta ei oltu seinää aikanaan laatoitettu lainkaan näköjään…
Sitten näyttämölle astuu mikrosementtimies. Homma alkaa seinien ensimmäisestä kerroksesta.
Lasikuituverkko vahvistaa materiaalia ja varmistaa seinässä pysymistä.
Millin ohuita kerroksia tulee useita. Tässä vaiheessa laattojen muoto kajastaa vielä mikrosementtipohjan läpi.
Etenee etenee.
Alkaa näyttää asialliselta.
Seinien jälkeen alkoi lattialaatat peittyä.
Ai että, nyt alkaa saada jo käsitystä miltä lopputulos tulee näyttämään. Pienen kylpyhuoneen mikrosementointityö on suhteessa työläämpi homma kuin suuren tilan, sillä kulmia ja haasteellisia kohtia on enemmän neliötä kohden. Ja tietysti työskentelytila on pieni.
Remontin helpottavin vaihe! Mikrosementti on saanut lakkauksen päälleen, joten putkimies pääsi varovasti siirtämään wc-istuimen paikallleen.
Hykerryttävää saada myös uusi suihku seinään. Kiiltävä kromi loistaa mattaisen mikrosementin parina.
Lopputuloksena kylppärin seinissä ja lattiassa on miellyttävän tuntuinen lakattu pinta, visuaalisesti jälki on eläväinen, kädenjälki näkyy, aivan herkullinen, ihana.  Sävy sointuu kauniisti kalusteiden taustaksi, se on rauhoittava ja kaunis.

Jos tarvitset apua kylppärin suunnittelussa, ota yhteyttä! ❤ sirpa@superstar.im

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s