Allas ja kaappi -love

Koko kylpyhuoneen muutosajatus lähti liikkeelle kauan himottamastani Woodion puisesta pesualtaasta. Tilaisuuden tullessa silmieni eteen, iskin tarjoukseen kiinni toukokuussa eli neljä kuukautta ennen tulevaa rempan aloitusta. Siinä vaiheessa en edes tiennyt saako taloyhtiöltä lupaa kylppäriremppaan ja mitä muuta muutosta mahdollisesti tekisin. Mutta pesuallas mulla oli. Värisävyn nimi on Arctic, sävyissä on tummansinistä, hiilenharmaata, mustaa. Sävy oli poistumassa valikoimasta, joten onnekseni tarjous osui silmiini, että sain tämän herkkupalan. Allas on siis puuta, se on tehty kestävästä puukomposiitista.

Kun allas oli saapunut, aloin kehittelemään mielipidettä muista materiaaleista. Kauniille altaalle piti valita allaskaappi, joka kantaisi kauniisti tämän herkun. Kylppäri on pieni, mitoitus tarkka ja tilaa leveyssuunnassa maksimissaan 50cm. Ja toisaalta syvyyssuunnassa mittaa tarvittiin vähintään 40cm, koska allas on neliönmuotoinen. Valmiita sopivia vaihtoehtoja löysin nolla kappaletta.

Vanhasta laudasta olen aina pitänyt, joten tästäpä tuli oiva tilanne teettää puusepällä mittojen mukaan allaskaappi, johon tehtäisi ovet vanhasta laudasta. Heitin Woodsaverin Einarille luonnoksen ideasta ja hän otti enemmän kuin kopin. Hän ideoi kaappiin tammitason ja koivuvanerirungon. Olin piirtänyt ovien lautojen ladonnan kalanruotosuuntaisesti ja hän mallaili valitut laudat kauniisti sävyjen mukaan ja teki ovista superkauniit. Allaskaappi on lakattu hyvin vettä kestäväksi. Koukkua matkaan tuli siitä, että puusepän varaamaan upeat vanhat laudat hävisivät. Ei ollut puusepän vika, vaan häviämistapahtuma oli hänen käsiensä ulkopuolella. Piti lennosta keksiä, mistä saadaan vanhaa lautaa tilalle. Onneksi puu-henkiseltä ystävältäni löytyi täysin sopivat. Kiitos niistä @ptkemppainen.

Muotojen perässä. Woodsaverin Einarin kanssa katsoimme pöytätason muotokielen vastaamaan altaan reunojen pyöristystä, ja myöhemmin etsin vielä hanan, jossa oli sama pyöristyskulma. Liekö ollut mulla harkittua vai intuitiivisesti vain valittu juuri vastaavaksi, mene ja tiedä. Mutta näin jälkikäteen muotojen toistuminen riemastuttaa ihteä.

Käsienpesu-station on unelmien täyttymys, voisin vaan ihailla allaskaappiyhdistelmää aina vaan. Mutta on elämää kylpyhuoneen ulkopuolellakin, joten poistun aina välillä. Ja kaappi päivittyy myöhemmin vielä siten, että siihen tulee takorautaiset kolmionmuotoiset vetimet. 

Altaan saavuttua matsailin lautaa ja mikrosementin sävyä yhteen.
Luonnos suunnitelmasta.
Puusepän verstaalla tapahtuu. Photo by @woodsaver
Kaappi porattu seinään. Kaapin korkeuden kanssa tein itse mittavirheen. Oli tarkoitus laittaa kaappiin vielä tukijalat, mutta tällä korkeudella ne olisi jäänyt killumaan ilmaan…… Näin ollen kaappi on tällainen näppäränkokoinen seinässä kiinnioleva söpöläinen.
Kaunista katseltavaa.
Muotokielien ja materiaalien sinfoniaa.
Tähän vielä vetimet.
Uuf.
Nam.
Myös käsisuihku on kaverina vieressä.

Esittelen tällä tavalla pikkuhiljaa osissa kylppäristä yksityiskohtia, kokonaisuudesta puuttuu vielä muutamia juttuja, sitten kun ovat valmiit, esittelen kaiken.

Jos haluat kylppäriin uutta ilmettä, autan suunnittelussa! Ota yhteyttä ❤
Kiitos ja suositus puusepän töihin: woodsaver.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s