Uuteen kotiin uusi huone

Uusi elämänvaihe. Äiti ja kaksi lasta olivat muuttamassa kolmioon, johon suurimpana muutoksena haluttiin olohuoneesta lohkaistavan oma tila perheen äidin makuuhuoneeksi. Lapset saisivat olemassa olevat huoneet, pojalle oma ja tytölle oma. Toiveina oli tehdä huoneiden sisustus kutsuvaksi ja lämminhenkiseksi kodiksi. Luonnonmateriaalit, raikkaus,  ja vesielementti olivat toivelistalla.

Näkemys kokonaisuudesta: valoa kohti. Asuntoon luodaan vahva tunnelma ja lämpöisyys. Olohuone jaetaan myös alkoviksi. Pojan huoneen tunnelmaksi haetaan tumma led-valoluola, tytön huoneeseen puolestaan vaaleahenkinen hempeä usvaneito -tunnelma. Tytön ainoa toive oli värillinen: vaaleanpunaisia yksityiskohtia, kiitos. Olohuoneeseen ja alkoviin vedenvihreää ja -sinistä, merellistä tunnelmaa maadoitettuna vaalealla beigellä. Kokonaisuuteen haetaan graafisen mustia elementtejä, joita pehmentämään murrettuja vaaleita sävyjä.

Asunnon pohjakuva. Olohuone oli ollut yhtä isoa tilaa, mutta nyt siitä rajattaisiin lasiovellinen alkovi. Ja eteiseen saataisiin puolestaan kunnon kaapistot rakennettua huoneen takaseinää vasten.
Tulevaa värimaailmaa kalusteiden sekä seinämaalien osalta.
Ehdotettuja olohuoneen kalusteita.
ENNEN-JÄLKEEN. Muhkea sohva, pyöreä kookas valaisin, pyöreä sohvapöytä.
ENNEN-JÄLKEEN. Tässä ennen-tila, josta lohkaistiin seinillä ja lasiovilla uusi tila makkariksi. Mustakehyksiset lasiovet ovat ryhdikkään kauniit ja päästävät valon kulkemaan. Sisääntulo tehtiin kutsuvaksi viherkasveilla.
Tästä kohti makkaria.
Uudet seinät suunnitelmana. Vaihtoehtona oli muodostaa makkarin takaseinä koko seinän korkuisella kaapistolla tai sitten erikseen perusseinänä ja erillisenä kaapistona.
Ehdotettuja makuuhuoneen kalusteita.
ENNEN-JÄLKEEN. Ennen-kuvassa avointa tilaa olohuoneen ja ulko-oven välissä. Jälkeen-kuvassa tilaan on rakentunut makuuhuone.
Oma rauha.
Yksityiskohtia.
Valaisin, joka on myös tuuletin. 
ENNEN-JÄLKEEN. Uuden huonejärjestyksen avulla saatiin käytännöllisempi eteinen.
Ruokailutilaan suunniteltuja pieniä muutoksia.
ENNEN-JÄLKEEN. Saarekkeeseen laitettiin isompi taso, jotta sen äärellä voi ruokailla ja seurustella. Valaisimen muoto mukailee tason suorakaidetta.
Pojan huoneeseen ehdotettuja huonekaluja.
Pimennettävään huoneeseen ehdotettiin monitoimista led-valaisinta.
ENNEN-JÄLKEEN.Kahden lapsen makuuhuoneesta yhden lapsen makuuhuoneeksi.
ENNEN-JÄLKEEN. Kaapistojen katveesta pelikeskukseksi.
Tytön huoneeseen ehdotettuja huonekaluja.
ENNEN-JÄLKEEN. Koruttomasta aikuisten makkarista täyteläiseen tytön leikkiparatiisiin.
ENNEN-JÄLKEEN. Seinäsävy ryhdittää.
ENNEN-JÄLKEEN. Parveke kalustettiin. Pöytä ja tuolit mahdollistavat pitkän ulkonasyömiskauden.
Yksityiskohtia olohuoneesta. Pellavaa, pehmeyttä ja löhöilyä.
Yksityiskohtia olohuoneesta. Pyöreä huoneen kruunu.
Yksityiskohtia olohuoneesta. Kutsuvat kasvit.

Perheen mukaan koti toimii, siihen ollaan tyytyväisiä ja se tuntuu valoisan kauniilta. Suunnittelija on iloinen ja ylpeä lopputuloksesta sekä hyvin kiitollinen loistavasta yhteistyöstä.

Jos sinulla on tarvetta muutoksille omassa kodissasi tai tulevassa kodissa, otathan yhteyttä: sirpa@superstar.im
050-5461133

Remontin toteutti: Baker Kasim
Kaikki ENNEN-kuvat: Nord LKV

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s