Taidetta

Nyt on mielestäni ennenkuulumatonta! Tuli idea, jota en ole kyllä aiemmin nähnyt. Tilanne oli se, että koitin keksiä, millä värillä maalaisin lipaston lastenhuoneeseen. Yhtäkkiä mieleeni tuli maalata monella värillä ja poistaa kaikki säännöt ja rajoitukset. Eli tehdä abstrakti maalaus suoraan lipaston laatikoiden etulevyihin! Taidemaalauksia on totuttu näkemään tauluissa, mutta miksei maalaisi taideteosta suoraan huonekaluun! Onhan se nyt ihan kreisin makeeta!

Akryylivärejä voi sekoitella Lundian pintaan ja nauttia syntyvistä väreistä ja jäljistä. Jännyys on siinä, että lopputulosta ei voi tietää hommaan lähtiessään. Abstraktin maalaamisen helpotus on se, ettei tarvitse yrittää onnistua maalaamaan jotain esittävää, jotain jonka tiedämme näyttävän tietyltä. Valtavasti haluttuja piirustustaitoja ei tarvita. Kun laittaa väriä siveltimellä huonekalun pintaan, sitä voi levittää, työnnellä ja pyöritellä esimerkiksi sienellä, sivetimellä, vessapaperirullan hylsyllä, veitsellä, lasten joululahjaksi saamilla maalausvälineillä ja sormilla. Kun ei ole mitään sääntöjä, ei voi periaatteessa epäonnistua. Lopputulosta ei ole oikeastaan edes mahdollista kontrolloida, pitää vaan uskaltaa, näin koen. Ja akryyliväreillä voi aina maalata päälle. Kyse onkin lähinnä siitä, että koska malttaa lopettaa ja julistaa työn valmiiksi.

Akryylivärit ovat muovipohjaisia, ja niin kestäviä, että jos niitä menee vaatteelle, niin edes pesukone ei puhdista. Kuitenkin kun varmistetaan maalauksen kestävyys huonekalussa, se lakataan kalustelakalla.

Ensimmäiset vedot. Käytetyn lipaston alin laatikko jää pois kyydistä, sillä se olisi pitänyt purkaa, poistaa vanhat liimat ja koota uudelleen, enkä nyt vaan malttanut.
Lisää väriä.
Etenee.
Laatikot valmiit, päällinen valmis!
Yksityiskohtia kieputeltu ja töpsötetty.
Ja lisää yksityiskohtaa. (ja lupaan, että dokumentoin seuraavan kerran kameralla kuvaten enkä heilahtaen kännykällä)
Myös lipaston kylki maalattu.
Ja toinenkin kylki värissä.
Tässä lipasto valmiina. Olen itse valtavan iloinen tästä tuotoksesta!

Tämä on niin innostavaa, ettei mitään järkeä! Uskaltaisitko tuoda oman huonekalusi taiteellisen, täysin arvaamattoman, käsittelyn alle? Mitä mieltä olet, onko kyseessä superuniikki taideteos huonekalussa vai nyt sotkeutu Lundia -tilanne?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s