Tummaotteinen makuuhuonetyyli, jossa leijaillaan valolla

Uudiskohteeseen pariskunnan makuuhuoneeseen toivottiin sisustussuunnitelmaa. Haussa ja mielikuvissa oli tummasävyinen kutsuva kammari, johon pariskunnan mies pystyisi nikkaroimaan jotain. Pariskunta oli avoimena uniikeille puusta toteutettaville ideoille, jotka puuseppätaitoinen mies voisi tehdä itse. 

Mahtavaa! Esimerkkinä toivotusta tyylistä mainittiin Lapland-hotellityyli modernilla ja tyylikkäällä otteella. Tumma, lämminhenkinen, syvänsävyinen, pesämäinen ja rauhoittava tila oli tilauksessa.

Valkoiset seinät olivat jo pystyssä kun kävin tutustumassa tiloihin. Luonnetta kaivattiin ja luonteikkaisiin persoonallisiin ratkaisuihin oltiin valmiita. Näillä eväin lähdin liikkeelle. Päätyseinän erikoisratkaisuna ehdotin sängyn molemminpuolin tulevia syvennyksiä, joihin voisi laittaa pieniä tavaroita tai vaikka kirjan. Myös molemmin puolin roikkuisi kapeat messinkiset valaisimet. Messinki toistuisi materiaalina myös muualla asunnossa. Ehdotin hyvin tummaa siniharmaata maalisävyä päätyseinään ja astetta vaaleampaa versiota samasta sävyliuskasta sivuseinälle. 

Huoneen varsinaisena herkkupalana ehdotin sängyn leveydeltä päätyseinällä kulkevaa vanhasta laudasta tehtyä seinämää, ja tämä rakennelma jatkuisi kattoon asti. Todellinen wau-efekti huoneeseen tullessa. Idea jalostui matkan varrella puunikkarimiehen mielessä upeaksi OSB-levystä tehdyksi tummaksi maalatuksi seinämäksi, jossa kulkee kultaiset valaistut vaakaraot.

Tästä lähdetään, valkoinen huone. 
Materiaalimietintää. Seinän sävyt, valaisinehdotukset, verhot, kokolattiamatto, tyynyt.
Mallinnos puisesta ideasta, syvennyksistä ja messinkivalaisimista. Aiottu makkari vaihtoi sijaintia, joten siksi tässä mallinnoksessa ovet ja ikkunat ovat päinvastoin kuin toteutuneessa huoneessa.
Seinät maalattu.
Mieli muuttui ja väri vaihtui.
Sängynpäätyseinä rakentumassa.
Sängynpäätyseinän puuosasto valmis. Nyt pehmuketta kehiin.
Toteutettu upea tunnelmallinen makuuhuone.
Lopulliseksi seinän sävyksi pääsi kolmas vaihtoehto, Toro, ruskeanmustan tumma sävy.
OSB-lastulevyssä on suurikokoisia lastuja. Lastulevy säihkyy kullitettuna valossa.
Valaistu lokero toimii yöpöytänä kirjoille.
Tämä valon avulla toteutettu leijaileva sänky on ihan huikea, uniikki, nerokas, persoonallinen ratkaisu puuseppä-asukkaalta!

Pariskunta on tyytyväinen saavutettuun hotellimaiseen tunnelmaan, ja huoneen lämminhenkisyys rentouttaa heidät helposti. Suunnitelman eläminen toteutuneeseen lopputulokseen asti teki yhteistyöstä hedelmällisen ja lopputuloksesta vieläkin hienomman. Sit eiku köllimään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s