Armoton karsiminen ja pystyviikkaus

Otsikko viittaa konmarin periaatteella tehtävää vaatteiden läpikäyntiä. Tähän tarvitaan kirjallista apua. Luin Marie Kondon ”KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika” -kirjan ja innostuin soveltamaan oppeja. Käytin noin työpäivän verran aikaa karsimiseen ja uudelleen järjestämiseen. Keräsin kaikki t-paidat lattialle ja valitsin jatkoon vain kivoimmat ja sellaiset joita oikeasti käytän. Samoin kaikki housut, kaikki pitkähihaiset, mekot, hameet, shortsit jne. Kaikki valinnat pitää tehdä niin, että näkee yhdellä kertaa yhden kategorian vaatekappaleet.

Ja tarkemmin sitten se valinta, millä perusteella jatkoon vai ei. Paljastan oman metodini: mun salainen haave on olla tanssija. Joten valitsin jatkoon pääsevät vaatteet sillä perusteella onko minulla sellainen olo ne päällä että olisin tanssija. Kuulostaa ehkä vähän hassulta ja epärealistiselta, mutta tuottaa mulle tyydytystä. Tokikaan ihan jokainen vaatekappale ei tuota valtavaa olen-modernin-tanssin-tanssija-hekumaa, mutta kuitenkin vähän ohjaa mahdollisuutta siihen suuntaan. Siis ohjaa ajatustani siihen suuntaan.

Jotta vaatteet voi viikata pystyyn, tarvitaan kaappi, jossa on vetolaatikot. Kun laatikon vetää auki, yhdellä silmäyksellä näkee kaikki vaihtoehdot JA ne on helppo ottaa käyttöön sieltä. Oppien mukaan vaatekappaleet järjestetään vielä vaaleasta tummaan -järjestyksessä.

Henkareihin ripustettavissa vaatteissa sama, vaaleasta tummaan roikkukoon paidat, mekot ja takit.

No kun tämän vaivan on tehnyt, tulee mieleen kysymys, että pysyykö järjestys, onko homma vaivan arvoinen. No pysyy! Ja on! Nyt jo puoli vuotta vaatteet ovat löytäneet paikkansa takaisin vetolaatikoihin pystyyn viikattuna. Vaatteet kun jokatapauksessa viikataan jotenkin, kun ne otetaan pyykkinarulta, niin täysin sama määrä vaivaa on tässä tyylissä. 

Ryhdyin tähän konmari-tyyppiseen vaatteiden läpikäymiseen, sillä halusin, että kaikki vaatteet mahtuvat niille varattuun tilaan. Järjestämisen kiistaton hyöty on se, että tiedän mitä vaatteita omistan. Ei ole enää rytyssä jossain kaapin takana alimmaisena -tilannetta. Turhat vaatteet voi kierrättää. Siihen hommaan tarvitsen vielä toisen energiabuustin, nyt hyllytetyt vaatteet odottavat bokseissa. Sisustamiseen tämä liittyy hyvin vahvasti, sillä tämä vaikuttaa kodin toiminnallisuuteen, säilytyskalusteiden määrään ja omaan liikkumisen flowhun. Kannustan sua, konmarita vaatteesi. Lue opus pohjatiedoksi. Konsultoi jos ryhtyminen tökkii. Homma ei ollut niin iso kuin etukäteen pelkäsin. Ajan säästää jälkikäteen siinä, ettei vaatteita tarvitse enää penkoa ja kirota ja pakata irtiriistettyjä aukilöhähtäneitä kasoja takaisin ”paikoilleen”. Tehty siivous palkitsee tyytyväisyyden tunteella.

Tätä tarkoittaa pystyynviikkaus. Että tässä nyt sitten ”esittelen vaatekaappiani” -osuus.
Farkkuosastolla. Ai että on helppo valita ja napata housu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s