Siivotessa tulee katsoneeksi peiliin

Siivoamisen yksinkertainen pyhyys. Siivoaminen, konmaritus, järjestäminen. Kodin siivoamisella on yksinkertaisuudessaan yllättävän suuri vaikutus viihtyvyyteen. En itse edusta ihmistyyppiä, joka pitää automaattisesti kodin koko ajan siistinä, vaan toimin vasta kun NÄEN, että jotain on tehtävä. Edustan enemmin ihmistyyppiä, joka kokee kalmeaa riittämättömyyttä somen liian LIIAN kauniisiin siisteihin koteihin.

Mutta siis, olen kiinnostunut hyvinvoinnin lisäämisestä. Ajattelin, että sisustussuunnittelijan ammatin vuoksi on hyvä tietää myös feng shuin perusteet, sitä ei opetettu koulussa, joten kirja käteen. Ja sehän näyttää vievän mukanaan! Nyt olen innostunut itämaisen filosofian perusajatuksesta, jonka mukaan fyysisten muotojen lisäksi on olemassa hienoinen elektromagneettinen energian liike. Kiinalaiset kutsuvat sitä chiksi, lohikäärmeen kosmiseksi henkäykseksi, Japanissa se on ki ja Intiassa prana. Tämä energia on liikkeessä koko ajan ja se antaa elämälle elämänvoiman (Banks, Feng Shui aapinen, 2007).

2020-05-06 11.34.27
Kullanhohtoista metallin elementtiä lisättynä koilliseen.

Energia on liikkeessä koko ajan! Kotona sen voi todentaa energian vapaasta virtaamisesta tilassa. Jos jokin kohta, kulkureitti tai kulma kotona häiritsee, siinä voi olla paikka, jossa energia ei pääse vapaasti liikkumaan. Samoin kuin jollain elämän osa-alueella voi olla ”energiatukos”. Näin tulkitsen aapisen oppeja. Feng shuin opit näyttävät luottavan symboliikkaan ja vertauskuviin. Oikeanlaiset esineet, kuvat, värit ja materiaalit sopivilla paikoilla, vaikuttavat myönteisesti asujaan. Olen hurmioitunut feng shuista, turhan karsimisesta ja vaatteiden pystyviikkauksesta, myönnän konmarittaneeni vaatekaappini (teenpä muuten siitäkin postauksen erikseen).

Tein baguan eli sen feng shui -mutterin, jolla katsotaan ilmansuuntien mukaan mitä elementtejä olisi syytä korostaa milläkin alueella. Peruselementtejä ovat puu, tuli, vesi, metalli ja maa. Ja niitä voidaan vahvistaa erilaisilla esineillä kuten kynttilöillä, keramiikalla, peilillä ym. Kaikessa on kyse niiden sopivasta tasapainosta. Tähän perehtymisen voi viedä tosi pitkälle, mutta testailun aloittamiseen riittää myös perusvinkit.

2020-05-06 11.54.31
Una peili on tarpeen tässä, mahdollisuus tulentekoon myös.

Vähän hymähdyttää se, että koitan parantaa elämäni osa-alueita siirtelemällä kippojen ja kasvien paikkaa kotona, mutta samaan aikaan siihen syntyy melko voimakas tarve myös. Ja kun siitä, että kotona ”tuntuu esineet ja asiat olevan paremmin”, ei ole ainakaan haittaa. Nimittäin moni tekemäni pieni muutos saa aikaan sellaisen sisäisen pienen tyytyväisen nyökkäyksen. Tyytyväinen nyökkäys kodin sisustusta kohtaan on samalla tyytyväinen nyökkäys itseä kohtaan. Kokeile!

Feng shuin teorian perimmäinen tarkoitus on lisätä ihmisen hyvää oloa. Ja se just on mulla myös sisustussuunnittelupalveluni perimmäinen tarkoitus. Kullekin sopivalla tavalla. Pienilläkin muutoksilla voi olla vaikutusta, eikä kannata jättää muutosta tekemättä, jos se on mahdollista tehdä.

Koti on iso asia.

2020-05-06 11.38.33
Valkoista, harmaata, pyöreitä esineitä tuodaan luoteisnurkkaan. Uuden äärellä olo myös symbolista, tässä tulossa basilika, Ocimum basilicum.

5 FENG SHUIMAISTA VINKKIÄ:
1. Pyyhi pölyt nurkista ja pinnoilta, näet kaiken selkeämmin ja kirkkaammin.
2. Karsi turhat tavarat, ei-kivat tavarat sitovat negatiivista energiaa.
3. Korjaa rikkinäiset taravat, vaihda sammuneet lamput ja pysähtyneiden kellojen patterit.
4. Laita lasten ja puolison kuvat kehyksiin, eivät hypi ja tippuile.
5. Tsekkaa taulujen kuva-aiheet, onko niissä mieluisia asioita, tukevatko ne toiveitasi ja unelmiasi?

2020-05-06 11.36.36
Maan elementtiä vahvistaen saviruukku, puinen taulu. Taulun aiheena mieluinen kaffikupponen.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s