Jos ei saa, niin ei saa

Ei menny suunnitelman mukaan. Mutta ei aina elämässä mene. Lopputuloksen kannalta tässä nyt lopulta kävi kuitenkin ihan hyvin.

Putkiremontin vuoksi uusiksi menivät kolmihenkisen perheen sekä keittiö että kylpyhuone. Asukkaat toivoivat keittiöstä toimivaa ja kivaa. Toiveena mutaa ja marokkolaislaattaa. Noin niinkun sävyn ja materiaalin puolesta. Ei valkoista, liian modernia eikä myös tupamaista lookkia. Sileät korkeakiiltoiset kaapin ovet ja sirot nupit, murretut sävyt kiinnostivat. Laatikostot saisivat kaikki olla vedettäviä, jotta käyttö olisi helppoa, ei puista työtasoa.

Kylpyhuoneeseen toivottiin marokkolaislaattaa, peili seinälle eikä siis missään nimessä peilikaappia. Mielikuvana amerikkalaistyylinen kylppäri. Hanat toivottiin ruusukullan värisinä.

Suunnitelmat tein näiden pohjalta, mutta mutkaa matkaan heitettiin monesta suunnasta. Toivottuja ruusukullan värisiä hanoja ei ollutkaan juuri silloin saatavilla toimitusongelmien vuoksi ja putkiremontista vastaavalla urakoitsijalla oli tiukat rajoitukset materiaalien ja kalusteiden suhteen. Urakkaan kuuluvista kalusteista oli vaikea poiketa. Lattian laattakoko ei saanut ylittää perus “kymppi-kymppiä” eli 10cm kokoa. Tähän on syynä siis lattian kaadot, jotka laattamiehen olisi otettava huomioon ja mitä suurempi laatta sitä haastellisempi kaiketi toteuttaa kaatoja nätisti.

Keittiön puolella ehdottamiani korkeakiiltoisia hennon vihertäviä kaapinovia ei myöskään sattumalta ollut juuri silloin saatavilla, vaan lopulta asukkaat päätyivät sitten mattapintaisiin vaaleanruskeisiin kaapinoviin. Se oli hyvä vaihtoehto, muttei ollut alunperin perheen toivelistalla.

Kuitenkin tässäkin voi todeta, että remonttia tehdessä rapa roiskuu, harvoin ihan KAIKKI menee niin kuin haluaisi, mutta tärkeintä on tietysti että lopputuloksesta tulee asukkaille toimiva ja hyvä fiilis.

Tässä näytillä lopputulemaa.

IMG_4300
Uusi selkeä näkymä keittiöön.
keittiöennen
Vanha keittiö ennen muutosta koettiin epäkäytännölliseksi asukkaiden mielestä. Kaapinovet olivat kuluneet ja ilme kaipisi päivitystä.
kylppäriennen
Kylpyhuone ennen remonttia tarjoili tiukkaa ysäriä.
kylppärimalli
Suunnitelmasta tämä herkullinen Burlingtonin pesuallas kromatuilla jaloilla pääsi toteutukseen asti kylpyhuoneeseen.
IMG_4313
Herkku!
IMG_4304
Uudesta kylpyhuoneesta tuli huomattavasti kauniimpi ja rauhallisempi kuin edeltäjänsä.

Kirjoittelin aiemmin tästä muutoksesta sen tekovaiheessa: https://superuniikki.com/2018/08/27/putkiremontti-putsaa-roorit-ja-ilmeen/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s