Taulujen edessä

Pidimme uuden Hope Designin porukan kanssa ”Inspiroiva sisustusilta” -illan ja puhuin siellä sisustustaulujen aiheiden valinnasta.

Tässä lähestulkoon suora lähetys tapahtuneesta, tällaisia teemoja pyörittelin:

Taulujen aiheiden valinnassa kannattaa pysähtyä ja pohtia mikä minulle on tärkeää elämässä. Kannattaa raivata tiensä näinkin peruskysymyksen äärelle, sillä koti on iso asia ja kuvilla merkitystä (vanha suomalainen sananlasku by Levonperä).

Käytän esimerkkinä lähintä mahdollista eli itseäni. Minulle tärkeitä asioita ovat turva ja rauha. Olen pohjimmiltani turvallisuushakuinen ihminen ja sinkoilevat ajatukseni kaipaavat rauhaa. Ulkomaailman tapahtumista ei voi tietää, joten haluan kotini henkivät minulle turvaa ja rauhaa. Ja näitä minä koen metsässä. Siksi pyrin tekemään kodistani pikkumetsän. Metsätapetilla, vihreällä värillä, puuelementeillä ja kuvilla rakentelen sopivaa vehreää tunnelmaa kotiin.

vihreähuone
Tämän hetkinen vehreystilanne.

Takaisin tauluihin ja kuviin. Kokeilepa testin vuoksi millainen luontomaisema tulee mieleesi, jos haet muistoistasi rentouttavaa, rauhoittavaa, turvallista, tärkeää, voimaannuttavaa ja kaunista näkymää? Ensimmäiseksi mieleen nousevaa ja itselle merkittävää luontonäkymää kutsutaan mielimaisemaksi (Arvonen 2014). Tällaisen mielimaiseman kuvan voisi sijoittaa kotiin ja antaa sen vaikuttaa.

Tässä itselleni Australian maisemien muisteloa:

roots
”Roots”, sarjasta Latitudes – Australia
bambu
”Bambu Art”, sarjasta Latitudes – Australia
message
”A Message on a Rock”, sarjasta Latitudes – Australia
kiviätaulussa
Tällainen toisintaminen on mun mielestä hauskaa, taulussa kiviä ja taulun edessä kiviä livenä.

Luonnossa liikkumisen hyvinvointiväittämät tiedetään (vähentää stressiä, laskee verenpainetta, lisää keskittymiskykyä…) ja luontokokemus saadaan jatkumaan muistelun ja kuvien avulla. Tätä kokemuksen jatkumista kutsutaan eideettiseksi elämykseksi. Tällä tavalla luontokuvataulun katselu luo meille kotona eideettisen elämyksen. Eikö olekin hauskaa, kuinka kotoisa tilanne saa tieteellisen sävyn sivistyssanalla! Eideettinen elämys – noin, opin uuden termin luentoamme valmistellessa!

Pääpointti tässä kuvien sijoittelussa kotona, on vahvistaa asujan oman itsen hyvää oloa. Feng shuin periaatteiden mukaisesti, jos esimerkiksi haluaa löytää rakkauden, kannattaa mietiä onko kodissa fyysisesti tilaa toiselle ihmiselle esimerkiksi vaatekaapissa, eteisessä, sängyssä? Usein fyysinen tila heijastelee henkistä tilaa ja toisin päin. Kuvista kannattaa karsia yksinäisen eteeriset henkilöhahmot ja korostaa lempeästi rakkaudellisia kuvia, pareja, ja antaa tilaa siten myös mieleensä asian mahdolliseksi.

Sen jälkeen kun kuva-aihe on mielessä, valitaan materiaali, jolle printata. Mahdollisuuksia on monia, itse fanitan puuta. Puulle printatussa valokuvassa yhdistyy kaksi elementtiä, sillä puunsyyt näkyvät kuvan läpi. Muita vaihtoehtoja on esimerkiksi akryyli-, lasi-, metalli-, juliste- ja canvastaulu. Huomioitavaa valinnassa on se, että esimerkiksi lasipinta heijastaa, kun taas puupinta on mattainen. Sopivaa pintaa vaan haluttuun tilaan.

Tehdään kodista tauluilla herkku!

Ja jos tarvitset suunnitteluapua tai kuvia, niin voin auttaa!

http://www.hopedesign.fi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s