Tapetoinnin syvissä sävyissä

Suomi taitaa olla palannut lomiltaan kotiin, joten aika kääntää katse kodin seiniin.

Olen halunnut oppia tapetoinnin, jotta voin ainakin oman kodin seinät tapetoida itse. Tuumasta toimeen, nyt tilaisuus siihen aukenikin seitsemän metrin matkalta. Koko olohuoneen valkoinen seinä saisi vehreää väriä ja kuviota pintaan. Löysin aivan valtavan ihanan Tropical -nimisen kuitutapetin Photowall.fi:stä.

Koska en ollut aiemmin tapetoinut, oli järkevää ottaa kokenut remppamies avuksi. Joten isäni pöräytti taas paikalle ja starttasimme urakan. Tapetoitava seinä pitää olla puhdas ja siisti, tapauksessani pohjapinta oli helpoimmasta päästä: remontoitu kohde, jossa maalattu puhdas seinä ilman koloja tai kurveja. Olin edellisenä iltana pyyhkinyt seinän ja piirtänyt lyijykynällä vuodan levyisen viivan merkiksi.

Tapetoinnin olennaisen vaiheet:

IMG_4288
Valkoinen seinä ei ole mun juttu.
IMG_4309
Ensimmäinen tapettivuota pitäisi saada oikeasti suoraan. Vatupassi on hyvä apu. 
IMG_4313
Laita liisteriä riittävästi seinään, jokaisessa kohdassa pitää olla liisteriä, muutoin tapettiin jää ilmakupru.
IMG_4318
Mielestäni kätevintä oli leikata tapetin yläreuna valmiiksi sopivaksi, sen sijaan että viiltäisi sen vasta seinällä lopuksi. Menee hartiat ja järki. Testasin nimittäin kahdella ekalla ja tätä ja totesin, että leikataanpas lattialla istuen valmiiksi.
Alareunaan jätin muutaman sentin ylimääräistä ja viilsin sen metalliviivotinta apuna käyttäen sopivaksi vasta seinään kiinnityksen jälkeen. Kaikkein siistein tulisi mikäli jaksaisi nähdä vaivan ottaa jalkalistat pois tapetoinnin ajaksi.
IMG_4316
Rullaa saumat tiiviiksi saumanrullaustyökalulla.
IMG_4318
Kuitutapetin vuodat on mielestäni aika helppo kohdistaa kuvion mukaan ja jos millinsadasosa ei osu kohdalleen niin tapettia voi hiukan yrittää liu’uttaa seinällä vielä oikeaan kohtaan.
IMG_4322
Ota pistorasiat irti seinästä tapetoinnin tapettivuodan kohdalla – MUISTA KATKAISTA SÄHKÖT PÄÄKYTKIMESTÄ SIKSI AJAKSI – silloin saa siistin tapetin, jonka päälle vain ruuvataan pistorasialäppä takaisin. Just ja just kehtaan nyt myöntää, että sormi jotenkin osui avoimeen pistorasiaan ja sen kyllä naapuritkin kuuli. Ei tule osumaan enää.
IMG_4321
Trooppisen metsän tunnelmaa löytyy nyt vahvasti tämän tapetoidun seinän ansiosta. Ai että kun tykkään! Mitäs teille laitetaan?

IMG_4329

IMG_4331

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s