Häämöttääkö messut

Messuosaston suunnittelu lipsahtaa hyvin sisustussuunnittelijan kynän alle. Messutapahtuma voi olla yrityksen tunnettuuden ja tuttuuden luomisen tärkeä reitti kuluttajan tietoisuuteen. Osaston visuaalinen ilme ja toiminnallisuus voivat olla ratkaisevassa roolissa kävelläänkö ohi vai kävelläänkö kohti.

Messusuunnittelussa kannattaa ottaa huomioon ainakin nämä vinkit!

1. Messumassa

Messuilla on valtava määrä nähtävää. Silmä kiertää ja harhailee. Mieti yhtenäinen väri tai jokin yksi kantava teema, jotta erottuu: tässä on meidän messualue.

2. Mitä mä saan

Mitä alueelta saa: esitteen, tietoa, inspiraatiota, karkin, arvonnan, elämyksen, kokemuksen, toiminnan. Tee selväksi, mitä messualueellamme halutaan tehdä.

3. Look

Kannattaa ohjeistaa myös messuemännät ja -isännät päästä varpaisiin, miten pukeutua. Siinäkin yhtenäinen linja on voimaa.

4. Valoa

Messuhalleissa voi olla hämärää ilman omaa valaistusta. Hienokaan suunnitelma ei erotu ellei sitä korosteta valolla. Valo vetää puoleensa.

5. Parrut ylös

Messuosastojen rakentajia ja toteuttajia kannattaa kilpailuttaa, sillä hintaerot voivat olla huimia. Kaikki tekijät eivät pysty tarjoamaan samoja toteutustapoja, jolloin hyvän pohjasuunnitelman avulla selviää sopivin kombo hinnan ja laadun suhteen.

Häämöttääkö messut syksyllä? Laita viesti sirpa@superstar.im niin autan suunnittelemaan osastonne! Nyt on jo hyvä aika aloittaa.

messuosasto1
Isännöintipäiville toteutettu Premisin osasto. Elementteinä kaari, kaksi pöytää joiden sisään sai tavaraa sekä elementti johon oli kiinnitetty kosketusnäyttö molemmille puolille.
messuosasto3
Kaaren ulkoreunalla yrityksen sloganeita ja logo. Ne on tuotu esille kohdevaloilla.
pohjakuva
Suunnittelupöydällä pyörivät piirrokset tilankäytöstä. Varsinaisessa toteutuksessa kaari oli s-muodon sijaan tavallinen kaari ja pöytiä oli kolmen sijaan kaksi.
naamakuva
Suunnittelu eteni ns. naamakuvavaiheeseen.
perspektiivi
Perspektiivipiirrosta idean pohjalta.
testing_makingof
Edeltävänä päivänä osastoa rakennetaan ja näyttöjä testataan.
messuosasto4
Siniset liivit ja valkoiset housut, check!
messuosasto5
Messupäivänä vilske käy!

Messukuvat by Linda Koivunen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s