Väistämättä parempi

Eteinen kutsuu kotiin sisälle. Tämä tyypillisesti kapeanpitkä hämärä ystävämme ottaa vastaan asuntoon tulijat sekä lähettää perheenjäsenet maailmalle. Sen toimivuus ja näyttävyys olisivat eduksi arjen pyörteessä.

Eteisen suunnittelu jää kuitenkin helposti vähemmälle huomiolle, joutuessaan kamppailemaan näyttävämpien kanssasisarten – olohuoneen, keittiön ja makuuhuoneen – viemästä näyttävyyskertoimesta.

Kuvissa on esittelyssä eteisen muutos, johon haluttiin tilaa ja toimivuutta. Eteiseen haluttiin aukeavien vaatekaappien ovien tilalle liukuovet, jotka eivät vie ollenkaan eteisen neliöitä. Kun ei tarvitse availla ja väistellä vaatekaapin ovia kapeassa eteisessä, mahtuu nelihenkinen perhe paremmin pakkautumaan marraskuun ulkovaatteisiin ilman että yhden kyynärpää olisi toisen korvassa.

Asunnon toinen muutoskohta oli perheenäidin työpiste. Piti saada oma pieni pöytätila huoneeseen, josta saa oven kiinni ja työrauhan. Hiukan järjestellen vanhempien makuuhuoneeseen saatiin sopiva tila työpöydälle ja omalle rauhalle.

Nyt seuraa kohteen ennen-jälkeen kuvamateriaalia:

Kuva1
Tervetuloa ovesta sisälle asuntoon!
Kuva2
Eteisen seinä maalattiin X438 Salaisuus -sävyllä. Sävy tuo kauniisti taulun esiin. Väri on vaaleampi sävy asunnon lastenhuoneiden seinien maaleista (Maininki ja Regatta).
Kuva3
Yksityiskohta taulu-seinämaali-valaisin-kohdasta.
Kuva4
Liukuovet lisäävät tilaa tässä eteisessä. Myös pelkkä siivous ja tavaroiden karsinta tekee ihmeitä.
Kuva5
Lipasto lähti, työpöytä tuli.
Kuva6
Yksityiskohta työpisteestä.
Kuva7
Mennääns vielä lähemmäs.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s