Putkiremontti putsaa röörit ja ilmeen

Putkiremontti antaa sopivan mahdollisuuden suunnitella keittiö sekä kylpyhuone uuteen ilmeeseen. Vanhaa täytyy jokatapauksessa purkaa ja uutta tuoda tilalle, niin miksei ilmettä päivittäisi kokonaan unelmiensa tyyliseksi. Nyt päästiin käsiksi kotiin, johon tyylinä toivottiin boheemi chic -tyyliä, helposti puhdistettavaa pintaa, vaaleutta ja käytännöllisyyttä. Väriä sai kuitenkin olla, nyt ei haettu valkoista valkoiselle.

Kylpyhuoneeseen haluttiin marokkolaislaattaa, ruusukultahanat ja ehdottomasti ei peilikaappia vaan vain peili seinälle. Muun muassa näillä sävelillä etsin ratkaisuja. Tanssiaskeleet menevät siten, että etsin netistä ja käyn myymälöissä paikan päällä hiplaamassa ja pyörittämässä silmää, jotta saan ihan oikean kuvan materiaaleista.

Keittiön kulmakivi oli puolestaan toive korkeakiiltoisista kaapinovista, jotta siivous olisi helppoa. Kaapinovien sävyksi ehdotin vaaleanvihreää, joka kauniisti sitten hakee siltaa kylpyhuoneen marokkolaislaatan vihertävään sävyyn.

Perhe lähti suunnitelman nähtyään livenä katsomaan, miltä ehdotetut kalusteet näyttäisivät myymälöissä.

Suunnitelman tällaisenaan toteutumiseen vaikutti tuotteiden saatavuus. Ruusukultalouhokset näyttävät ehtyneen, joten Plan B täytyy varoiksi kehittää, ja tarjota ehdolle jokin toinen sävy hanoihin. Niitäpä riittää kromin rinnalla nykyään runsas määrä. Mutkia matkaan paljastui myös putkiremonttiurakoitsijan ja suunnitelman kohtaamisessa. Urakoitsijalla olikin vasta tapaamisessa esiin tulleita rajoituksia mm. hanojen suhteen sekä laatan paksuuden suhteen. Näitä jouduttiin sen vuoksi vaihtamaan toiseen.

Näiden fiilausten jälkeen, jää jäljelle lopputuloksen odottelu! Sepä on tällaisissa projekteissa yllättävän pitkä, kun odotuksen päähän jää remontin alkaminen, vanhojen kalusteiden ja rakenteiden purku ja uusien asentaminen. Kyseessä on lähestulkoon aina kuukausien odottelu, mieluusti haluaisin nähdä kaiken heti!

Kun putkiremontti on kokonaisuudessaan valmis, pääsen kuvaamaan lopputuloksen ja sehän on tosi palkitsevaa. Eli todennäköisesti tammikuussa tästä lisää!

keittiöennen
Tässä keittiö ennen remonttia, lähtökohta näytille.
keittiömalli
Tässä suunnitelmaa piirustuksineen ja malliksi korkeakiiltokaapinovi ja seinämaalin sävy.
keittiömalli2
Toisen seinämän näkymä piirrettynä.
kylppäriennen
Kylpyhuoneen tilanne ennen remonttia. 
kylppärimalli
Ja tässä seinäprojektio lavuaariseinästä.

 

1 vastaus artikkeliin “Putkiremontti putsaa röörit ja ilmeen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s