Parinvalintaa

Vihreä. Vihreä sitoo asuntomme huoneita yhteen. Se toistuu eri sävyisenä joka huoneessa. Olohuoneen iso ikkunaseinä kaipasi tätä sidostetta, joten mallailin Tikkurilan värimallipaloilla seinän sävyä hartaudella. Nappasin parin originelleista kivisistä ikkunalaudoista, joissa on kaunis vaalea vihreä yhtenä värihippuna, myös koko seinän väriksi. Siitä syntyi ovela väripari.

Olin nähnyt työkaverillani myös mainion idean siitä, että patteritkin voi maalata samalla värillä kuin seinän! Mielestäni varsin hauska yksityiskohta! Maalikaupassa selvisi, että ensinnäkin pattereihin kannattaa laittaa patterimaalia, joka kestää lämmönvaihteluja paremmin kuin tavallinen seinämaali. Patterimaalia löytyy valkoisena ja sitä ei voi sävyttää! Täten jouduimme hankkimaan kalustemaalia, joka puolestaan voidaan sävyttää ja joka on yhtä lailla lämmönvaihtelunkestävää.

Välineet kannattaa olla riittävän hyvät: astetta parempaa teippiä, sellaista joka liimautuu tiiviisti seinään. Sellainen kirkkaan keltainen rulla oli tämä. Ja aivan olennaista teippaamisessa on muistaa silittää teipin reuna oikein tiivisti seinään kiinni, jottei maali pääse sen alle ja tee epäsiistiä reunaa. Myös katonrajatyöväline aiheutti ekstaasin, kuinka helppoa rulluttaa sillä maalia katonrajassa, eikä tarvitse varoa että töppäisi vahingossa kattoon telalla maalia!

Ylipäätään suojauksen perimmäinen filosofia on itse maalausvaiheen helpottamisesta koituva nautinto. Lattian, katon ja pattereiden suojaus on tosi työläs ja tylsä vaihe, mutta palkitsee maalausvaiheessa rentona käden liikkeenä, kirkkaana otsana ja leppeänä mielenä.

IMG_0176
Tässä kalpea valkoinen lähtökohta. Sisustettu vain lapsilla. (Kyllä – toisella on kalsarit päässä).
IMG_0178
Valkoista valkoisella, tämä tulee muuttumaan!
IMG_0184
Välineitä tarvitaan. Tela, katonrajaväline, sivellin, maalinkaatoastia (muovipussitin sen, niin ei tarvitse pestä), seinämaalia, kalustemaalia pattereihin, pora veivillä jotta maalin voi sekoittaa.
IMG_0185
Jalkalistat suojataan, kätevin tähän on muovi, jossa kulkee valmiiksi teippi reunassa.
IMG_0186
Myös pistorasiat on käytävä läpi.
IMG_0187
Maalaus alkaa vaativimmasta eli pattereista.
IMG_0191
Work hard and play hard.
IMG_0193
Eka kertaa yksin tehtynä koko suojaus-maalausprojektiin hurahti 7 tuntia, huhhuh!
IMG_0196
Näytepala vastaa todellisuutta.
IMG_0198
Näin hykerryttävän kaunis ylellisestä hillitystä vihreästä tuli seinällä.
IMG_0199
Pari valittu kivisestä ikkunalaudasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s