Karu kiva tila sexyksi

Sain mainion tilaisuuden päästä käyttämään sisustussuunnitteluaivoa uuteen toimitilaan, joka oli siisti, mutta karu ja vähän paljas. Start-up-yritys Premis tekee softaa, ja on varsin trendikäs tuulahdus hieman pölyisen maineisella isännöinnin alalla. Premis tarjoaa kiin­teistötiedon hallinnan ja toiminnan­ohjauksen järjestelmän, käytännössä palvelun, joka helpottaa isännöinnin ja kiinteistöjen tietojen hallintaa.

Kävin toimistolla, jossa minulle kerrottiin toiveet tilan tunnelman muutoksen suhteen. Toivottiin mm. seksikkyyttä, start-up-leimaa, rakentamisen ja suunnittelun fiilistä. Kirjasin muistiinpanoja valtavalle rullapaperille, ainoa mitä käsiin osui lähestulkoon paperittomasta toimistosta.

Tein suunnitelman, jossa oli olennaisena elementtinä siniseksi maalattava sohvaseinä. Valitsin sävyksi murretun trendikkään denim-sinisen, joka oli vielä erittäin lähellä yrityksen logon väriä. Lisäksi valittiin kasveja tuomaan viihtyisyyttä, lisää naulakoita eteiseen käytännöllisyyden vuoksi, laatikosto jotta saadaan ylimääräiset tavarat pois silmistä. Väreihin sopivat matot ja vinkeät tyynyt tulivat myös listalle. Koska tilaan tulee kesäisin kuuma, valittiin sinne myös tyylikäs tuuletin.

Siniselle seinälle suunnittelin kolme sisustustaulua. Päätimme teettää alumiinitaulut, joissa on yrityksen teemaan sopivasti kaupunkimaisemia. Taulut tehtiin duotone-sävyllä eli mustavalkoisilla kuvilla, joissa on sinertävä lisäväri. Näin saadaan yhtenäinen, tyylikäs ilme kuville. Lähimpänä ikkunaa olevassa taulussa on auringonsäteet, seuraavassa on päivä ja kauimpana ikkunasta olevassa taulussa on yö. Nimesin taulut “Lähellä”, “Vieressä” ja “Kaukana”.

Otin tutun Remontti-Pertin maalaamaan seinää siniseksi ja samalla itsekin maalasin, jotta opin. Sinisen seinän vastakkainen seinä uhkasi jäädä vähän paljaaksi, ja Remontti-Pertilläpä välähti maalauksen lomassa huippuhieno idea, joka kruunaisi koko toimiston ilmeen huikealla tavalla. Sinistä seinää vastapäätä olevalle valkoiselle seinälle tehtäisiin koivuvanerista Premis-logo. Tehtäisi iso näyttävä puinen logo, joka maalattaisiin siniseksi. Vaneri olisi muutaman sentin paksuista, jolloin se tulisi koholle seinästä kauniisti. Tämän puutaideteoksen taakse laitettaisiin led-valot, jolloin seinällä oleva logo toimisi tunnelmavalaisimena! Sitä voisi pitää päällä office-tuntien jälkeenkin illalla, jolloin se näkyisi ikkunasta kadullekin. Ideasta innostuttiin ja sekin toteutettiin.

Kaikkinensa tämän toimiston tilan tunnelman muuttaminen oli minulle mielenkiintoista, hauskaa ja kiitollisena kumarrankin Premisin porukalle luottamuksesta ja innostuneesta asenteesta!

Ennen_kokoelma
Toimisto lähtötilanteessa: siisti ja kiva, mutta vähän karu.
IMG_5114
Muutostoiveet muistiin!
2018-01-09 15.54.21
Seinä maalattu siniseksi, uudet taulut seinällä, uudet tyynyt sohvalla ja uusi pyöreä matto.
2018-01-09 15.38.20
Matta musta laatikosto ja sisustusruukut.
2018-01-09 15.39.15
Lähis ruukuista (jotka olivat todellisuudessa hieman pienemmän kokoiset kuin oletin…)
2018-01-09 15.40.10
Tyylikästä tuuletusta.
2018-01-09 15.41.31
Kuumuuden kestävät kaktukset ikkunalaudan auringossa.
logovalm
Näin vaneri taipuu logoksi.
2018-01-09 15.45.57
Puinen logotaulu seinällä, pyöreää muotokieltä toistava matto lattialla ja vehreyttä tuova kasvi mukana meiningissä.
IMG_4977
Pimeällä valaiseva taideteos – ensitesti tässä käsillä.

Jos haluat omaan tilaasi sisustussuunnitelman tai sisustustauluja, ota yhteyttä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s