Aavikko, savanni vai sademetsä?

Jos mielii sisustaa kasveilla kotia, kannattaa ottaa valoisuusolosuhteet huomioon. Palmuvehka on yksi harvoja kasveja, joka selviää hämärässä ja jopa pimeässä. Palmuvehka oli täten mainio valinta kylpyhuoneeseen, jossa ei ole ikkunaa. Siellä viihtyä porskuttaa pimeässä, ihmeellistä!

Olohuoneen aurinkoinen seinä sai rivin trendikkäitä kaktuksia koristukseksi. Valkoisen senkin päälle tuli mielestäni humoristinen joukko piikkipäitä.

Viirivehka on kaunis ja helppohoitonen huonekasvi näyttävine ikivihreine lehtineen ja valkoisine kukkineen. Sijoitin yhden viirivehkan sohvan viereen ja toisen parisängyn päätyyn. Siitä tuli hauskan viidakkomainen tunnelma makuuhuoneeseen. Luinpa kuitenkin juuri, että viirivehka on lievästi myrkyllinen, kasvin koskettaminen saattaa aiheuttaa iho-oireita, joten sijainti aivan tuossa nenää ja otsaa hipoen sängyssä saattaa saada uuden otteen…

Joululahjaksi saamamme muratti päätyi keittiöön, näyttää sopivan sinne ihan kivasti. Huonekasveilla sisustaminen jatkunee vielä, kunhan saamme muutaman puuttuvan palasen paikalleen, kuten sohvapöydän ja olohuoneen verhot. Kokonaisuus nimittäin hahmottuu pala palalta.

Kasveilla ihminen saa luontoa sisään kotiinsa ja luulenkin, että luonnon elementit ovat olennainen osa hyvinvointia kotona. Kysymys kuuluu: kuinka sinä hoidat puutarhaasi?

2018-01-07 15.48.30
Palmuvehka pystyy pimeään.
2018-01-07 15.46.09
Unelmieni senkki ja kaktusarmeija.
2018-01-07 15.47.07
Kaktuspersoonia.
2018-01-07 15.47.55
Kyllä, kuten napakimmat lukijat jo huomasivatkin, tämä kasvi tarvitsee lisää kastelua, lehdet osoittavat terhakkaammin yläviistoon silloin kun kasvi on juuri kasteltu.
2018-01-07 15.47.26
Murattia renkaalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s