Mustaa-valkoista. Reikää-täyttä. Edessä-takana.
Etsin pyöreitä muotoja ja reikiä. Kuinka moneen kohtaan voidaan soveltaa pallo-reikä-vastaparia, jotta siitä saadaan toistuva muoto asunnon sisustuksessa.
Taulu, jossa on alhaalta ylöspäin kuvattu bambutaideteos. Keskelle jää reikä, siitä näkyy taivas. Taulu seisoo valkoisen pöydän jatkeena seinää vasten. Pöydän päälle voidaan asettaa musta pyöreä tarjotin. Taulun taivasreikä on ikäänkuin pullahtanut pöydälle fyysiseksi mustaksi ympyräksi. Minä näen mustan tarjottimen reikänä valkoisella pöydällä. Siis musta aukko. Valkoisen ja mustan vahva kontrasti tulkitaan reikä-täynnä-tyyppisesti päässäni. Niinkuin negatiivinen-positiivinen filmillä.
Pyöreä valaisin on valkoinen pallo, joka on täyttä väriä sisältä.
Naulakon kenkätelineessä on reikä, josta puu kasvaa läpi, se on suorastaan tyydyttävä yksityiskohta!
Valkoiset tuolit rei’ittävät mustaa saareketta. Kuten myös valkoiset avohyllyt vihreää seinää. Hyllyille minulla on vielä toiveena hankkia vain valkoisia astioita, jotta rei’itys on viimeistelty.
Mikä on reikää, mikä on täyttä, sitä haen ja löytäessäni ilostun. Tämä on näkökulma. Tekijän näkökulma, joka ei liene kovin ilmeinen katsojalle, ellei sitä selitä.



