Aika kylpyhuoneen on

Nyt kun kylpyhuone on valmis, voidaan ruotia ennen-jälkeen tilanteet. Lähtökohta oli valko-laattainen perussiisti kylpyhuone. Tilassa oli kaksi suihkua vierekkäin, pesukone ja perus-lavuaari, -peilikaappi ja wc-istuin.

Näin mielessäni tummaseinäisen rouhean spa-elämys-huoneen. Sitä kohti lähdettiin astelemaan seuraavien vaiheiden kautta.

Kaapistoihin valitsin sävyksi vihreän värin nimeltä Studio Green. Todella kaunis savuisen tumman harmaan vihreä väri. Ajattelin sen sopivan erittäin hyvin tumman harmaisiin mikrosementtiseiniin. No, kun mittatilauksena tehdyt kaapistot saapuivat, vihreän sävy olikin tämäkkä koulutaulun vihreä, tai sellainen joulun vihreä. Joka tapauksessa paljon räikeämpi ja ikään kuin selkeämmin vihreä kuin olin ajatellut. Enkä jotenkin osannut heti reagoida, vaan väri alkoi häiritä kun kalusteet olivat hetken olleet paikallaan asennettuina ja ruusukvartsinen pesuallaskin kiinnitettynä tason pintaan. Vertailin valitsemaani väriä ja toteutunutta tuotosta ja kyllähän se vaan oli vallan eri. Hankalaksi mahdollisen korjaamisen teki se, että käytetty teollisuusmaali olisi vaatinut ilmastoitua maalauspaikkaa eli kaapistot olisi olleet pakko irroittaa ja maalata muualla. Paikan päällä maalaus ei tullut kyseeseen.

Lopulta kun pyörittelimme asianhaaroja urakoitsijankin kanssa, päädyin siihen, että vaan hyväksyn värin ja rakentelen siltaa viherkasvien vihreän avulla. Nyt kun kylpyhuone on ollut käytössä muutamia kuukausia, olen jotenkin jopa vinosti tyytyväinen väriin.

ennen
Ennen-kuva. Kylpyhuoneessa oli kaksi suihkua, valkoista laattaa, perusvalintaa.
jälkeen
Jälkeen-kuva samasta kohdasta. Tilalle ilmestynyt soikea amme, rosé goldin sävyinen hana, tumma mikrosementtiseinä sekä carrara-marmorilattia kalanruototyylisesti ladottuna.
IMG_4159
Tässä näkyy kaapiston vihreä, joka on aika voimakas. Tai sanotaan vaikka persoonallinen.
IMG_4160
Vihreän kaveria saadaan kasveilla, palmuvehka on yksi harvoista joka selviää kylpyhuoneen hämäryydessä.
IMG_4161
Kylpyhuoneen koru. Ruusukvartsinen käsienpesuallas ilahduttaa joka huljuutuksella.
IMG_4212
Osastoa erikoisratkaisut: koko mitalla peiliä ja valaisimet kiinnitettynä peilioviin.
IMG_4689
Luola. Buddha-valollinen syvennys, jossa puinen meritaulu, josta elementit ovat tulleet jo ulkopuolellekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s