Rannalta naulakoksi

Valkoisen metsänaulakon tie rannalta meidän eteiseen on tällainen: näin sopivan ja makeennäköisen puun köllöttävän rannalla ja ajattelin, että teen siitä jotain. Vanha puu oli painava ja pitkäkin, joten se vaati kolmeen (!) osaan saahaamista paikan päällä. Armottomalta tuntuvan sahaamisen jälkeen rungot olalle ja autokyytiin.

Koska rungossa ei ollut sopivasti oksia, joihin ajatella ripustavansa takkeja, täytyi niitä lisätä muutama. Muutama ekstraoksa siis ruuvattiin huomaamattomasti runkoon kiinni ja laitettiin koko pinta-alan päälle valkoista maalia. Naulakkoon kuuluu luonnollisesti kenkäteline sekä hattuhylly. Niitä varten olin hankkinut vanhaa lautaa Metsäkylän Navetasta, Pekolasta. Tosin olin ajatellut käyttää kyseiset laudat tulevan eteisen peilin raameiksi, mutta joskus idea muuntautuu matkallaan…

Halusin, että naulakkopuun runko kasvaa kenkätelineen läpi, joten isäni teki reiän puolikkaat lautojen läpi. Samoin yksi oksa pääsi hattuhyllystä läpi. Tämä metsään vihjaava entree asuntoon antaa ensimmäisen vinkin koko asunnon sisustuksellisesta teemasta – Naked Forest.

1puu_rannalla
Tästä köllöttävästä kappaleesta oli tuleman uusi tuote.
2piirros
Idea luonnostuu ensin paperille.
3IMG_4198
Ylimääräisiä oksanalkuja oli syytä sahailla pois.
4IMG_4197
Runkon jalka sahautuu vankemmissa käsissä.
5FullSizeRender
Ekstraoksat paikallaan ja toinen kerros maalia kuivumassa.
6FullSizeRender_1
Kenkätelineen lävistävä reikä.
7IMG_4337
Tähän porataan hattuhylly kiinni.
8IMG_4454
Takorautaiset puun lehdet ruuvataan lautaan, kunhan ensin tarkka paikka on haettu. Madonsyömät reitit on olennainen osa naulakon ilmettä.
9IMG_4455
Sarjatyönä ruuvaus tykittää nopeammin.
10IMG_4466
Yhdellä ruuvilla koukku kiinni.

 

12IMG_4468
Tässä hykerryttävä kokonaisuus valmiina.
13IMG_4471
Naulakko stailattuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s