SuperUniikki: Project ”rauhoittava olohuone”

Esittelen oman asunnon remontin ja sisustusprojektin ohessa myös muille tekemiäni sisustussuunnitelmia. Sisustusleimani on SuperUniikki (valokuvauspuoli tekee kohteista tähtiä eli kantaa tietysti nimeä SuperStar).

Nyt siis esittelyyn pääsee viisihenkisen perheen olohuone. Alkutilanne, ongelma johon perhe halusi ratkaisua, oli kolkko olohuone, johon haluttiin leppoisuutta ja lämpöä. Olohuoneen yhden seinämän oli vallannut iso työpöytä, joka automaattisesti keräsi sekalaisia pinoja sekalaisia tavaroita. Tämä kun oli ensimmäinen näkymä, jonka asuntoon tulija heti ovelta näki, vaati sen luoma ”ärsyttävä” tunnelma hiukan käännettä.

Olohuoneeseen kaivattiin rauhoittavaa lukusoppia, lepotuolia, kutsuvaa leponurkkausta, johon voi istahtaa kirjan kanssa ja silti olla lähellä olohuoneessa rentoutuvaa muuta perhettä.

Yhdeksi lempivärikseen perheen äiti nimesi turkoosin ja sen parina rauhallisen ruskean. Tämän lähtölaukauksen saatuani, aloin nähdä turkoosia kaikkialla. Sisustuskaupoista pomppasi silmille turkoosit maljakot, tyynyt, verhot, hengarit ja pyykkipojat… Jännä miten silmä poimiikin niitä asioita joihin on ”ilmaissut” itselleen mielenkiinnon.

Tein ehdotuksen huonekalujen sijoittelusta, lepotuolista, verhoista, sohvatyynyistä, lattiavalaisin, senkistä, sohvapöydästä, kasveista sekä muutamista pienistä sisustustavaroista ja sen mistä niitä saa hankittua.

Seuraavalla kerralla käytyäni visiitillä oli alkanut tapahtua! Seinä oli maalattu ruskeaksi, lepotuoli ja lattiavalaisin hankittu. Seinälle ehdotin kolmea rauhoittavaa puista valokuvataulua: merellä, maassa, ilmassa. Taulut aseteltiin siten, että niiden sävy vaaleni ikkunanvaloa kohti. Tummin merenalaiskuva laitettiin sopivasti akvaarion yläpuolelle.

Efektiväri sai näkyä lepotuolissa, verhoissa ja sohvatyynyissä. Tunnelman muutos olohuoneessa on ilmeinen. Perheenäiti iloitsee lepotuolin magneettivoimasta, joka vetää vuorollaan jokaista perheenjäsentä kirjan tai kännykän kanssa oikaisemaan itseään rauhoitusnurkkaukseen.

Nyt on itselle selvää, että halajan tehdä rakkaan valokuvaamisen lisäksi sisustussuunnittelua myös muille. Tämä projekti, oman asunnon sisustus ja muut sisustukseen liittyvät työt, joita esittelen jatkossa, ovat antaneet kimmokkeen laajentaa repertuaariani visuaalisissa hommissa. Joten jos tiedät henkilöitä, joilla asuntoprojekti pyörii mielessä, uusi on juuri hankittu, vanhaa asuntoa halutaan virkistää tai asunnonmyynti on ajankohtainen, autan mielelläni sisustusratkaisuissa. Pyydä pyytämään kylään, visiitti on ilmainen ja suunnitelija on intohimoinen! Yhdessä voimme katsoa tilannetta ja voin sen jälkeen luvata räätälöidä uniikin ratkaisun tilaan.

•IMG_3238
Alkutilanne: olohuoneessa työpöytä, joka kerää pinoja.
•IMG_3239
Tälle näkymälle kaivattiin kutsuvuutta ja lämpöä.
•IMG_3240
Asettelua ja värimaailmaa tuli fiilata.
•IMG_4174
Muistiinpanot toiveista kynällä paperille…
•IMG_4205
…ja ehdotelmaa värittelemään.
•IMG_3275
Tuloksena: työnurkan sijaan leponurkkaus, jossa voi rauhassa lukea kirjaa, laskea pikkupöydälle vaikka viinilasin, nostaa jalat rahille ja antaa ajatuksen lentää.
•IMG_3276
Valkoisella valaisimella ja pikkupöydällä saatiin värikokonaisuuteen raikkautta.
•IMG_3278
Puisissa valokuvatauluissa näkyy ihanasti puunsyyt läpi ja ne sopivat sävyltään ruskeaan seinään todella kauniisti.
•IMG_3279
Vastakkainen valkoinen seinä sai valkoiset neliöhyllyt elävöittämään näkymää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s