Mikrosementtiseinät seinällä

Nyt on sekä kylppärin että keittiön mikrosementtiseinät valmiit. Kylpyhuoneen kaikkine kulmine ja putkien väistelyineen teki ammattimies ja keittiön tyhjät suorat seinäpinnat teki omat kädet sekä oman isän kädet. Materiaali sekoitetaan jauheesta ja väriaineesta, ensin yksi kerros rouheampaa pohja-ainesta ja sen jälkeen kaksi kerrosta hiukan siloisempaa päälliskerrosta. Pinnan annetaan kuivua ja se hiotaan. Hioimme sen käsin hiomapaperilla. Viimeiseksi pinta lakataan. Lakkauksen teki myös keittiön osalta ammattilainen, kun se meni aikataulullisesti nappiin siten.

Tärkeä huomio: ensi kerralla muistettava, että ei maalarinteippiä mikrosementin kanssa! Mikrosementti jämähtää kovaksi heti eikä huokoista maalarinteippiä saa enää siististi pois. Nyt katonrajaa joutui siistimään ja maalaamaan jälkikäteen erikseen…

Urakoitsijaltamme tuli myös noottia mikrosementtiammattilaisen jäljiltä. Hän ei ollut suojannut lattioita, joten roiskuneita, jähmettyneitä sementtikönttejä piti kaapia pois, kun homman olisi voinut välttää helposti etukäteen vain suojaamalla lattiat.

Lopputulos on kuitenkin kaikkinensa tässä vaiheessa omasta mielestäni hitsin hieno! Betoninen visu, mutta värillinen sileä pinta.

IMG_3513
Seinän hiomavälineistö valmiina.
IMG_3514
Tästä alkaa kova suhina.
IMG_3515
Ei näin! Ei maalarinteippiä, vaan muovisempaa teippiä pitää olla. Tai muuten tulee ongelmia.
IMG_3518
Kylppäriin tuleva syvennyskin on mikrosementoitu. Siihen tulee vielä valaisin.
IMG_3519
Tähän tulee valkoinen amme ja alavalaistus.
IMG_3521
Tässä keittiöön itse tehty mikrosementointi, vain keittiökalusteet puuttuvat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s