Mikrosementtihommissa

Remontin jalkauttaminen itselle. Josko on tullut materiaalivalintoja tehtyä, niin tänään olen päässyt remonttireiskaksi nimittäytymään myös. Keittiöön tulee mikrosementtiseinä, jonka pohja on nyt lapattu seinille. Väri on selva, joka on espanjaa ja tarkoittaa metsää, viidakkoa. Metsä-ajatus sopii hyvin, sillä seinälle tulee puiset avohyllyt ja keittöön tulee oksainen, puinen naulakko keittiövälineille. Niistä myöhemmin lisää.

Mikrosementtilaasti sekoitetaan värillisestä nesteestä ja jauheesta. Jännitin etukäteen sekoitussuhteen onnistumista, mutta huomasimme, että hyvä suhde tulee lähinnä kokeilemalla (pätee kai muuhunkin elämään). Jos tuppasi jäämään liian löysäksi, niin jauhoja vain lisää. Tai puolestaan jos seos jäykistyi liiaksi, nesteytystä kehiin.

Onneksi kylpyhuoneen mikrosementoija oli samaan aikaan paikalla, joten saatoimme kysyä neuvoa päivän mittaan suoraan ammattilaiselta. Huomenna jatkuu varsinaisen pintakerroksen levittäminen, mikä siis täytyy tehdä kahteen kertaan. Sen jälkeen seinä vielä hiotaan. Lopuksi koko pinta lakataan, jotta seinä tuntuu nuolaistavalta. Ja on helppo puhdistaa.

 

IMG_3502
Tässä työmaa.
IMG_3505
Mikrosementin sekoitus ämpärissä.
IMG_3504.JPG
Alan ammattilaisia vilisee silmissä. Samaan aikaan toisaalla: makuuhuoneessa hiotaan puulattioita.
IMG_3506
Kaappien yläpuolelle jäävä tila sekä välitila on nyt pohjustettu. Muuta ei tällä seinällä tarvitse käsitellä.
IMG_3509
Hauskaa hommaa näyttää olevan, toki hengityssuoja on pölyn takia tarpeellinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s